ביום שלישי ערכנו שיעור כתיבה נוסף בפורמט החדש. הדבר הראשון עליו דיברנו היה נושא ההתמודדות עם ביקורות קטלניות, כמו זו שספגה השבוע ממאקו שרון גינת חיון, סופרת השנה ברומנטיקה, שבמקרה היא גם אחת התלמידות שלי. נתחיל בזה: מכירות הספרים שלה (שני הדואטים, "הלביאה הלוחמת" ו"האריה האגדי") "סבלו" מנסיקה מסחררת במכירות, בדיוק בזכות הביקורת הלא מפרגנת! מאות קוראות חדשות תוך שבוע. מאות מעריצות חדשות תוך שבוע. תופעה של ממש.
ומה זה רק אומר? שביקורות שליליות, קטלניות (שבאות יחד עם ביקורות קוראים טובות) הן דבר מצויין. הן מגבשות את "שבט המעריצים" שכל סופר כל כך רוצה, ומגייסות אליו מעריצים חדשים – שעומדים באומץ מול שבט ה"אוייב": המבקרים הלא מפרגנים.
אף אחד לא יכול לכתוב ל"כולם", פשוט בגלל שלכל אחד יש טעם שונה. המנצחים הם אלה שמצליחים להיות קיצוניים: שישנאו אותם מצד אחד,ושיאהבו אותם מצד אחר. ו… הביקורת הכי גרועה היא זו שלא נכתבת בכלל. או זו שנכתבת "פרווה".
אז: אל תפחדו להיות פרובוקטיביים.אל תפחדו להגיד את האמת שלכם,כי היא זו שתגייס את המעריצים שלכם (וגם את השונאים, זה חלק מהחבילה).
עד כאן – החלק הראשון של השיעור. החלק השני עסק בנושא שהטריד אותי מאוד בשבוע האחרון, בעקבות כמה כתבי יד שהגיעו אלי, כתובים בגוף שלישי "מבולבל". לכן התחלנו לעבור על כללי הכתיבה בגוף שלישי, ובחנו לעומק את הכתיבה בגוף שלישי של "מספר יודע כל". היה שיעור מרתק, בו התנסינו בסגנון כתיבה שכבר לא כל כך נפוץ – אבל עדיין אפשר לעשות עימו פלאים.
השיעור הזה כבר נמצא בקבוצת הפייסבוק, וגם הצטרף לאוצר הדרכות הכתיבה באתר. יחד איתו העליתי לאוצר גם את 3 הדרכות כתיבת המסתורין שהיו בחודש האחרון, והכל נמצא בסגמנט של "פיתוח ספר". מי שלא היו בשיעורים החיים – רוצו לראות את ההקלטות.