אני מייצר פצצות סטוריטלינג וכתיבה שיווקית, כמקצוע, מאז 1993. תעשו חשבון כמה שנים זה. הייתי (ועודי) קופירייטר, תסריטאי, מנהל קריאייטיב, קונספטור ועורך במשרדי פרסום שונים, וכמובן כעצמאי.
מבחינתי, סטוריטלינג וכתיבה שיווקית אינה שונה בהרבה מכתיבה אמנותית. בשתיהן יש סיפור, בשתיהן יש תשוקה, בשתיהן רגשות חזקים ודרישות גבוהות. בין אם מדובר במרכז מבקרים, בסרט תדמית, באתר אינטרנט או אפילו בכתבת פרימיום לאתר קיים – כשאני כותב אייטם שיווקי ללקוח שלי, אני מקדיש בו לא פחות מחשבה ממה שאני מקדיש לפרק בספר החדש שלי.
זו, אולי, הסיבה בזכותה ממשיכים לפנות אלי, שוב ושוב. כי אכפת לי.
סטוריטלינג וכתיבה שיווקית פרימיום. איך עושים את זה?
בכל פעם שעומד בפניי פרוייקט כתיבה כלשהו, לא משנה אם זה מסחרי או אישי, סיפור קצר לתחרות או ספר לפרסום, תסריט, כתבת תוכן, או גיבוש קונספט לכותב אחר – אני מגדיר לעצמי את המטרה.
זו תמיד אותה מטרה: לעשות משהו בלתי רגיל. לעשות משהו שמוגדר פרימיום. משהו ששווה הרבה יותר מהסכום שעומדים לשלם לי בזכותו. משהו שיהיה, עבורי, חוויית עבודה פרימיום. גם אם אף אחד לא חושב שזה פרימיום. גם אם אני אהיה היחיד שיהנהמזה.
אני לא הולך לכתוב סתם סיפור, אלא סיפור מדהים. שיגרום לקוראים לבכות, או לצחוק, ולבטח לזכור. אני לא הולך לכתוב עוד מרכז מבקרים, אלא מקום MUST – כזה שאיש לא יוכל לוותר על הביקור בו, חוויה משנת חיים. אני לא הולך לכתוב סתם כתיבה שיווקית, אלא כזו שממש תעניק תועלת, אמיתית, בלתי מעורערת, לקורא.
אני מגדיר לעצמי את זה, ואז מתחילה העבודה האמיתית.
גם כתיבה שיווקית תמיד מתחילה באותה דרך: אני מנסה לדמיין מה יהיה שם, שיהיה בלתי רגיל? מה יהפוך את זה לפנינה, ליהלום? אני מכוונן את כוח הרצון שלי לעשיית שינוי בעולם, או לפחות בקורא. מחפש את המיוחד בפרויקט.
ואז אני חושב. ואז אני מוצא אותו.
ואז, רק אז, אני מצליח גם לכתוב אותו.
לפעמים יותר טוב, לפעמים פחות. לא כל הנסיונות עולים יפה, ויש הרבה מאוד סיבות שמביאות טקסט להיות סתם משהו בינוני שיעשה את העבודה אבל לא ישאיר חותם.
אבל אם לא הייתי רוצה לעשות משהו מדהים, לא הייתי מצליח לכתוב גם משהו בינוני מלכתחילה. הפנימיות שלי היתה מתנגדת לזה. למה לבזבז דקות חיים יקרות על שטות? למה לעשות משהו שמכתחילה אני לא הייתי נהנה לקרוא, או לכתוב?
הגישה הזו שלי, להתמקד בפרימיום של חוויית העבודה, מובילה גם לפרימיום של מוצרים. וגם לפרימיום של תגמול.
נסו, אם תרצו, לעבוד ככה במשך יום, חודש, או חמש דקות. אפילו עכשיו. עצרו וחשבו: מה בפרוייקט הנוכחי – או הבא – שלכם ידהים את הקוראים? מה יהיה בו יוצר דופן, על מה יגידו וואו?
(מתוך מאמר שפורסם בקבוצת עולם אנשי התוכן)